Ești gurmand sau pur și simplu pasionat de mâncare? Îți plac plăcintele fierbinți, turtele dulci sau cornulețele? Vino laTârgul de Crăciun, locul în care te bucuri de experiențe gastronomice de excepție. Ai la dispoziție zeci de căsuțe ale comercianților care sunt pregătiți să te delecteze cu bunătăți pentru orice gust. Iar pentru ca povestea de Crăciun să fie trăită la maxim, ai în fiecare zi concerte și recitaluri muzicale etno-folclorice, colinde, dar și numeroase posibilități pentru aventură și distracție. Târgul din Chișinău – „Acasă de Crăciun” – este primul târg în stil european, organizat de către Guvernul Republicii Moldova.

 

Îți prezentăm câteva sugestii gastronomice pe care le găsești în meniurile comercianților de la Târgul de Crăciun. Toate te vor ajuta să redescoperi aromele sărbătorilor din copilărie.

 

Vinul fiert, punch-ul și Glintwein-ul

Tradiționala băutură caldă preparată din vin roșu, condimente și fructe este nelipsită din meniul de iarnă al Târgului de Crăciun. Preparat din vin de la producătorii autohtoni, vinul fiert este ideal pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă. Unde mai pui că este și băutura perfectă pentru o bună dispoziție.

 

Baba neagră

Tradiționalul desert specific zonei de nord a țării se regăsește în oferta comercianților de la Târgul de Crăciun. Deși are în componența sa ingrediente simple, checul este dulce, moale și pufos și te poate duce cu gândul la zilele de iarnă pe care le petreceai la bunici.

 

Plăcinte tradiționale

Nelipsite de la orice petrecere tradițională, plăcintele cu brânză, cartofi, varză, dar și plăcintele dulci pot fi găsite la tarabele de la Târgul de Crăciun. Mai mult, pofiticioșii și gurmanzii se pot delecta și cu gozlemele – plăcinte găgăuze, preparate după rețele specifice zonei. Cel mai bine ar fi să le deguști alături de un pahar de vin fiert.

 

Prăjituri tradiționale, turtă dulce și checuri

Cornulețe cu dulceață de vișine sau de trandafiri, presărate cu zahăr pudră, biscuiți crocanți preparați după rețete tradiționale, dar și turta dulce – sunt deserturile care completează meniului bucatelor tradiționale de Crăciun.

 

Prune uscate cu miez de nucă

Fructele uscate sunt o delicatesă prezentă pe mesele de sărbătoare ale multor moldoveni, iar între timp au devenit un desert adorat și de foarte mulți străini. La Târgul de Crăciun le găsești la majoritatea comercianților.

 

Vino să te delectezi cu cele mai bune deserturi tradiționale la Târgul de Crăciun de pe  strada 31 august 1989, în perimetrul str. G.B. Bodoni și str. A. Pușkin! Te așteptăm zilnic între 10.00 și 22.00, pentru că sărbătorim împreună, „Acasă de Crăciun”!