Târgul de Crăciun de pe strada 31 august a fost inaugurat în această seară. Startul a fost dat de un grup de copii care au colindat de pe scena târgului din Capitală.

Prezent la deschiderea evenimentului a fost şi premierul Pavel Filip care a felicitat toţi molovenii cu venirea sărbătorilor de iarnă.

“Dragi prieteni îmi face o plăcere deosebită să mă aflu aici în astfel de momente în care toată energia şi fericirea vine de la aceşti copii frumoşi cărora vreau să le mulţumesc pentru colindele minunate. Acasă de Crăciun este genericul acestui târg, acasă de Crăciun este genericul acestui şir de evenimente care începe cu ziua de astăzi şi urmează să bucure oamenii până în data de 14 ianuarie. Am zis acasă de Crăciun deoarece acasă este locul unde ne simţim cel mai bine, acasă simţim căldura adevărată a sărbătorilor de Crăciun, acasă ne simţim în siguranţă, acasă suntem împreună cu cei dragi şi suntem împreună cu familia.

Mă uit la acest brad frumos care a fost adus în dar de către vecinii noştri din România, mă uit la acel carusel frumos care a fost adus de către vecinii noştri din Ucraina. Asta ar însemna că sărbătorile le vom serba şi împreună cu vecinii noştri, împreună cu toată ţara pentru că ne-am propus să aducem copii din toate colţurile Republicii Moldova, mii de copii vor veni şi de la nord şi de la sud şi din regiunea Transnistreană ceea ce va însemna că vom sărbători împreună. Încă un motiv a fost atunci când am gândit împreună cu colegii din guvern să facem acest eveniment.

În primul rând ştiţi că suntem un guvern care are la bază un program ce prevede integrarea europeană a Republicii Moldova, astăzi este un exemplu pentru cei care nu înţeleg ce înseamă integrarea europeană, asta înseamnă să facem Crăciunul aici acasă exact aşa cum sărbătoresc marele oraşe europene. Târgul nostru de Crăciun dragi cetăţeni este şi mai frumos.” a declarat premierul Pavel Filip

Târgul de Crăciun tradițional, în stil european la Chișinău, este organizat de Guvernul Republicii Moldova și se va desfășura în perioada 15 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018. În acest an sărbătorim împreună „Acasă de Crăciun”!

Sursa